El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

La Unitat d'Endoscòpies del Servici de Medicina Digestiva de l'Hospital Clínic forma a especialistes d'Espanya i Portugal en dissecció endoscòpica submucosa (DSE) i en una tècnica endoscòpica que tracta les patologies motores de l'esòfag (POEM)

21/11/2023

La Unitat d'Endoscòpies del Servici de Medicina Digestiva de l'Hospital Clínic forma a especialistes

• Es tracta de la tècnica dissecció endoscòpica submucosa (DSE) i d'una tècnica que tracta les patologies motores de l'esòfag (POEM)
• Esta edició del curs s'han format 12 especialistes d'Espanya i Portugal

El servici de Medicina Digestiva de l'Hospital Clínic de València ha organitzat l'III curs d'iniciació a la dissecció endoscòpica submucosa (DSE) i la miotomia per-oral endoscòpica (per les seues sigles en anglés, POEM). És l'únic curs que es realitza en la Comunitat Valenciana sobre estos procediments. En ell s'ha format a un total de 12 especialistes d'Espanya i Portugal.

 

 La dissecció endoscòpica submucosa és una tècnica que permet la resecció de lesions tumorals no avançades. El procediment POEM, per part seua, és una nova tècnica menys invasiva que la cirurgia que permet una ràpida recuperació del pacient. Permet tractar patologies motores de l'esòfag com l'acalàsia (trastorn que dificulta el pas d'aliments i líquids des de l'esòfag fins a l'estómac). En la Comunitat Valenciana la realitzen l'Hospital Clínic Universitari de València i a l'Hospital General Universitari Doctor Balmis d'Alacant.

 

Tal com ha explicat el Dr. Andrés Peña, cap de secció de la unitat d'Endoscòpies del servici de Medicina Digestiva i director de l'III curs Medical Expert Training en DSE/POEM: “El POEM és un procediment mínimament invasiu que permet que els pacients amb acalàsia puguen menjar i beure amb normalitat. Millora notablement la seua qualitat de vida i suposa una ràpida recuperació després de la seua realització. L'Hospital Clínic de València inicie este procediment en 2021 amb molt bons resultats”.

 

Formació a dotze especialistes d'Espanya i Portugal

 

El curs, titulat Medical Expert Training en DSE/POEM, dirigit pel doctor Peña, s'ha realitzat durant dos dies en la unitat central d'investigació de medicina (UCIM) de la Universitat de València i s'ha realitzat en animals vius i model ex-viu, supervisat per un equip veterinari. La formació també ha comptat amb la realització d'un cas real amb la tècnica POEM en un pacient amb acalàsia en la unitat d'Endoscòpies.

 

El curs ha comptat amb la col·laboració de dos destacats especialistes de referència en estos procediments, el doctor Enrique Rodríguez de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal de Madrid i amb el doctor Pedro de María de l'Hospital Universitari la Pau de Madrid.

 

 

Compartir

Galeria d'imatges

La Unitat d'Endoscòpies del Servici de Medicina Digestiva de l'Hospital Clínic forma a especialistes d'Espanya i Portugal en dissecció endoscòpica submucosa (DSE) i en una tècnica endoscòpica que tracta les patologies motores de l'esòfag (POEM)