El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

L'Hospital Clínic de València rep la certificació ESCALEM que acredita l'excel·lència en l'atenció i cures a pacients amb esclerosi múltiple

19/12/2023

L'Hospital Clínic de València rep la certificació ESCALEM que acredita l'excel·lència en l'atenció i

·    Es tracta del primer centre de la Comunitat Valenciana que rep este reconeixement
·    La unitat atén 600 pacients a l'any i compta amb cinc consultes específiques a la setmana

 

València (19.12.23). L'Hospital Clínic Universitari de València ha rebut hui la certificació ESCALEM atorgada per la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial en col·laboració amb Novartis. Es tracta del primer centre hospitalari de la Comunitat Valenciana que rep este reconeixement. La norma acredita l'excel·lència en l'atenció i la cura dels pacients amb esclerosi múltiple a través del compliment d'un conjunt d'estàndards relatius als mitjans i els procediments duts a terme en el centre.

ESCALEM és una acreditació que es va crear en 2022. És la primera guia centrada en la millora assistencial dels pacients amb esclerosi múltiple a Espanya. Els objectius de la norma són, d'una banda, avançar cap a un model de pràctica clínica basada en l'evidència i en l'experiència clínica, i, per un altre, aplicar un enfocament centrat en el pacient per a agilitzar el diagnòstic, oferir el tractament adequat al més prompte possible i garantir un correcte seguiment dels pacients.

Per a obtindre esta certificació, la unitat d'Esclerosi Múltiple, pertanyent al servici de Neurologia, ha demostrat que complix els 10 criteris que es requerixen. Tres d'estos indicadors fan referència a aspectes necessaris des del punt de vista organitzatiu o de recursos, sis d'ells a procediments o protocols que han d'estar integrats i el restant, monitoritza l'adequació dels resultats esperats dels pacients en este tipus d'unitats.

La unitat d'Esclerosi Múltiple de l'Hospital Clínic Universitari de València està coordinada pel doctor Francisco Gascón i formada pels neuròlegs José Andrés Domínguez, Guillermo Cervera i la infermera Luisa Rollán.

Tal com ha explicat el doctor Francisco Gascón que la unitat d'Esclerosi Múltiple “complisca una norma com ESCALEM, avaluada de manera independent, no sols suposa un reconeixement públic, sinó que té un gran impacte sobre l'assistència i qualitat de vida dels pacients amb esta patologia”. “Això es deu al fet que s'assegura una assistència de qualitat que inclou aspectes molt diversos com són disposar de les instal·lacions i mitjans adequats, garantir un diagnòstic i tractament precoç de la malaltia i un monitoratge adequat, entre altres”, ha afegit.

L'esclerosi múltiple és una malaltia crònica inflamatòria i neurodegenerativa del sistema nerviós central. És la principal causa de discapacitat neurològica no traumàtica de l'adult jove. Afecta a més de 50.000 persones a Espanya i la seua prevalença i incidència està augmentant en els últims anys.

Es caracteritza per la presència de brots de disfunció neurològica (alteració de la visió, de la força, de la sensibilitat, de l'equilibri etc.) així com per progressió i acúmulo de discapacitat. Així mateix pot presentar els anomenats símptomes invisibles com a dolor, rigidesa, fallades de memòria etc.

La unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple de l'Hospital Clínic Universitari de València atén més de 600 pacients amb esta patologia cada any, procedents de l'àrea del departament de salut i d'altres àrees de la qual és referència. L'actual unitat compta amb cinc consultes específiques setmanals i amb tots els tractaments disponibles en el moment actual. Participa també en investigació i assajos clínics a través de l'institut d'investigació Incliva.

 

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Clínic de València rep la certificació ESCALEM que acredita l'excel·lència en l'atenció i cures a pacients amb esclerosi múltiple