El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

L'Hospital Clínic de València renova el seu laboratori central 

06/02/2024

L'Hospital Clínic de València renova el seu laboratori central 

·    S'han reformat les instal·lacions i s'ha adquirit nou equipament que millora la fase preanalítica, analítica i postanalítica
·    Entre l'activitat anual que realitza en laboratori destaca 8.973.976 proves realitzades a un total de 410.213 pacients 
 

 

El laboratori de bioquímica clínica i patologia molecular de l'Hospital Clínic Universitari de València ha renovat les seues infraestructures i equipament. L'actuació integral s'ha establit en dues fases per a continuar prestant l'assistència. La segona fase estarà conclosa en els pròxims mesos. 

 

L'obra ha suposat una millor funcionalitat dels espais i una modernització de l'equipament instrumental que integra els processos preanalítics, analítics i postanalítics de l'àrea de major automatització del laboratori, denominada CORE. El nou equipament suposa millores notables com acurtar temps i l'automatització total de les mostres que, una vegada s'introduïxen en els equips de la fase de preparació o preanalítica, ja no ixen de les màquines fins a concloure tot el procés. Això ha sigut possible gràcies a uns equips automàtics de transport de mostres que passen des de la zona de preparació fins a la zona d'analítica i posteriorment a neveres d'accés automàtic, quan el procés ja ha acabat.

 

“Es tracta d'una millora tecnològica per a donar suport a una manera de treballar que denominem laboratori proactiu, orientat al pacient, estretament integrat en el procés assistencial per a millorar el rendiment diagnòstic i contribuir a l'efectivitat de les rutes assistencials, tot això en un circuit de seguretat per al pacient en garantir la traçabilitat de la seua identificació durant tot el procés” tal com ha explicat Arturo Carratalá, cap de Servici del laboratori. El projecte ha sigut dut a terme amb la implicació del conjunt dels professionals del Laboratori i els Servicis de Manteniment i Informàtica.

 

El Servici de Bioquímica Clínica i Patologia Molecular s'encarrega de realitzar les anàlisis bioquímiques de tot el Departament Clínic-Malva-rosa, més els sol·licitats des d'altres Departaments Sanitaris per als quals és referència, com són els Departaments de Gandia i Sagunt, entre altres. Està constituït per 6 laboratoris: Diagnòstic i Consell Genètic, Hormones i Diagnòstic Prenatal, Autoimmunitat, Proteïnes, Preanalítica i Automatització (CORE) i Urgències. Entre la seua activitat anual, el Servici destaca per haver realitzat en 2023 8.973.976 proves a un total de 410.213 pacients.

 

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Clínic de València renova el seu laboratori central