El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

L'Hospital Clínic de València proporciona un nou jupetí desfibril·lador portàtil a una jove amb el risc de mort sobtada

16/11/2023

L'Hospital Clínic de València proporciona un nou jupetí desfibril·lador portàtil a una jove amb el r

• Es tracta d'un nou dispositiu que permet monitorar el cor de manera ambulatòria fins que s'implante el dispositiu definitiu
• És el primer d'estes característiques que oferix l'Hospital Clínic i es completa així els centres de València que ja han incorporen esta teràpia

 

La unitat d'Arrítmies del servici de Cardiologia de l'Hospital Clínic Universitari de València ha proporcionat per primera vegada en el centre un jupetí desfibril·lador *cardioversor portàtil a una pacient de 17 anys. D'esta manera, se suma a altres tres hospitals de la Comunitat Valenciana que ja han incorporat esta tecnologia

Es tracta d'una teràpia nova que oferix la possibilitat que pacients, amb alt risc de presentar mort sobtada, puguen controlar-se de manera ambulatòria amb seguretat fins al moment que puga implantar-se un dispositiu automàtic definitiu.

Estos dispositius s'utilitzen en pacients en espera d'un trasplantament cardíac o revascularització, pacients d'alt risc pendents de valorar la implantació d'un dispositiu automàtic definitiu en funció de la seua evolució (pacients amb infarts aguts de miocardi recents) o pacients als quals s'ha hagut de retirar temporalment el dispositiu per infeccions.

 

Tal com ha explicat Ángel Ferrero, cap de secció de la unitat d'Arrítmies de l'Hospital Clínic de València, "el jupetí desfibril·lador és un model que es porta directament sobre la pell de manera còmoda i amb la tranquil·litat que estan protegits enfront de la mort sobtada. Permet als pacients retornar a les seues activitats quotidianes amb normalitat i en este cas és especialment important per tractar-se d'una adolescent de 17 anys".

 

Monitoratge continu

 

Este dispositiu desfibril·lador cardioversor portàtil està dissenyat per a monitorar el cor del pacient de manera contínua, detectar uns certs ritmes cardíacs accelerats potencialment mortals i administrar automàticament un tractament de descàrrega, si fora necessari, per a així restablir un ritme cardíac normal.

 

"Este tipus de jupetí desfibril·lador permet evitar ingressos prolongats per a tindre al pacient monitorat i pròxim a un desfibril·lador extern hospitalari, aportant un important estalvi econòmic i afegint seguretat i comoditat per al pacient" ha destacat el doctor Ferrero.

 

La primera pacient a la qual se li proporcionat este dispositiu a l'Hospital Clínic té antecedents de síndrome de QT llarg congènit. "Es tracta d'un trastorn de senyalització cardíaca que pot fer que el cor bategue ràpid i de manera caòtica. Este dispositiu li permetrà portar una vida normal, comptant amb la seguretat d'un monitoratge continu, fins que se li implante el dispositiu definitiu" ha afegit Ángel Ferrero.

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Clínic de València proporciona un nou jupetí desfibril·lador portàtil a una jove amb el risc de mort sobtada