El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

L'Hospital Clínic de València organitza una campanya de prevenció del risc cardiovascular entre la població major de 65 anys

15/02/2024

L'Hospital Clínic de València organitza una campanya de prevenció del risc cardiovascular entre la p

·    Durant tot el matí s'ha disposat un punt de prevenció cardiovascular en l'institut d'investigació de l'Hospital Clínic
·    S'han realitzat proves diagnòstiques a al voltant de 50 pacients per a comprovar si són candidats a patir un accident cardiovascular

 

L'Hospital Clínic Universitari de València, en col·laboració amb la companyia GE HealthCare ha organitzat este matí una nova edició de la campanya de prevenció cardiovascular dirigida a pacients majors de 65 anys.

 

L'objectiu és conscienciar sobre la importància de conéixer els factors de risc i, per a això, la jornada ha consistit a realitzar proves diagnòstiques per a detectar pacients susceptibles de tindre factors de risc cardiovascular, com l'infart o el ictus. Durant tot el matí s'ha disposat un punt de prevenció cardiovascular en la seu de l'institut d'investigació de l'Hospital Clínic, INCLIVA, en el qual diversos professionals sanitaris han examinat la salut del cor dels pacients que prèviament s'havien inscrit en l'activitat.

 

“A través d'esta iniciativa pretenem donar resposta a la necessitat de cobrir la demanda de la població general quant a la detecció precoç de diferents factors de risc cardiovascular, a més del seu seguiment, especialment en persones majors de 69 anys. També en la detecció i control de les arrítmies, més freqüents a partir dels 65 anys”, ha explicat la Dra. Clara Bonanad, del servici de Cardiologia de l'Hospital Clínic de València i investigadora del grup d'investigació translacional en Cardiopatia Isquèmica de l'INCLIVA. 

 

“Els factors de risc conductuals més importants de les malalties cardíaques i els accidents cerebrovasculars són els mals hàbits alimentosos, el sedentarisme, el consum de tabac i d'alcohol. Poden manifestar-se en forma d'hipertensió, hiperglucemia i hiperlipidemia, a més del sobrepés i l'obesitat” ha explicat la cardiòloga.

 

El cribratge cardiovascular que s'ha dut a terme reunix una bateria de proves i presa de mesures com són la pressió arterial, freqüència cardíaca, saturació d'oxigen, mesura del perímetre abdominal i determinació dels nivells de colesterol i glucosa, si escau. 

 

En total, al voltant de 50 pacients de diferents perfils han participat en este cribratge, “en el qual també hem proporcionat atenció i consell mèdic per a establir un pla d'acció i una derivació multidisciplinària del pacient, en el cas de considerar-lo necessari”, ha afegit la doctora Bonanad.

 

El cribratge s'ha realitzat amb el suport de tecnologia sanitària innovadora, entre la qual destaca el sistema d'ecografia portàtil de GE HealthCare que permet poder dur a terme de manera àgil, flexible i segura les proves de sobrepés-obesitat, dislipèmia, pressió arterial, freqüència cardíaca i fibril·lació auricular.

 

L'equip de professionals s'ha encarregat de realitzar les proves i analitzar els resultats en el moment. Es tracta d'un grup multidisciplinari d'investigadors (incloent metges i infermeres) que es dediquen a l'abordatge de tot el camp de la cardiologia geriàtrica, el pacient amb síndrome coronària aguda sense elevació del segment (SCASEST) i aquells amb molt alt risc cardiovascular.

 

Amb esta activitat, es pretén conscienciar de l'amenaça que suposa a nivell individual la malaltia cardiovascular. A Espanya, quasi 120.000 persones van perdre la vida en 2021 per malalties cardiovasculars, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 
 

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Clínic de València organitza una campanya de prevenció del risc cardiovascular entre la població major de 65 anys