El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

L'àrea d'oncologia pediàtrica del Clínic de València estrena decoració donada per Aladina, Formica Group i l'artista Antonyo Marest

27/02/2024

L'àrea d'oncologia pediàtrica del Clínic de València estrena decoració donada per Aladina, Formica G

  • L'actuació s'ha dut a terme gràcies a la generositat de l'empresa valenciana Formica Group i de l'artista Antonyo Marest
  • Sis habitacions d'hospitalització, dos de trasplantament i un despatx de l'àrea d'oncologia pediàtrica compten amb la nova decoració

 

 L'àrea d'oncologia pediàtrica de l'Hospital Clínic Universitari de València ha estrenat nova decoració a les habitacions gràcies a una donació fruit de la col·laboració de la fundació Aladina amb l'empresa valenciana Formica Group i l'artista Antonyo Marest.

 

La Fundació Aladina i Formica Group han estés així la seua col·laboració amb l'Hospital Clínic de València en humanitzar els espais de l'àrea d'onco-hematologia pediàtrica amb obres d'art de l'artista internacional Antonyo Marest, qui ja ha col·laborat anteriorment en diversos projectes altruistes de la mà de Formica Group. 

 

La directora general d'Atenció Primària de la Conselleria de Sanitat, Eva Suárez, al costat del gerent del departament Álvaro Bonet, acompanyats per l'artista Antonyo Marest i representants d'Aladina i Formica Group, han visitat recentment les instal·lacions per a conéixer el resultat final del projecte.

 

Esta intervenció artística abasta sis habitacions d'hospitalització, dos de trasplantaments i un despatx. Amb el seu distintiu estil, l'artista ha creat ambients harmònics especialment dissenyats per a promoure el benestar dels pacients i les seues famílies.

 

L'Hospital Clínic de València compta amb una de les tres unitats de referència que existixen en la Comunitat Valenciana designades per la Conselleria de Sanitat per a tractar el càncer en pacients infantils i adolescents fins als 18 anys, tant del departament Clínic-Malva-rosa com dels departaments de Gandia, Sagunt, Castelló, La Plana i Vinaròs. 

 

En esta unitat, gràcies al treball multidisciplinari desenvolupat per diferents especialitats mèdiques, infermeres, TCAES, treballadores socials, psicòlegs, mestres, voluntaris, etc. s'oferix atenció integral a pacients pediàtrics i adolescents amb càncer a través d'hospitalització en la planta d'onco-hematologia, la unitat de trasplantaments, l'hospital de dia i la unitat d'hospitalització a domicili.

 

Humanització dels espais

La intervenció artística duta a terme a l'Hospital Clínic de València representa un esforç conjunt per a proporcionar un entorn hospitalari més acollidor per als pacients pediàtrics i les seues famílies. A més, reflectix el compromís de la Fundació Aladina i Formica Group a millorar l'experiència hospitalària i promoure la salut i el benestar dels xiquets afectats pel càncer. L'artista Antonyo Marest, en esta nova creació, utilitza abstraccions naturals, com la irradiació de llum, ones i fluids, per a crear dinàmiques de moviment que dialoguen amb l'entorn hospitalari, els pacients, professionals i familiars, a través de l'art.

 

La fundació Aladina col·labora amb l'Hospital Clínic de València des de l'any 2021. Atén cada any a més de 2.000 xiquets i les seues famílies -20.000 des dels seus inicis en 2005- en els 20 hospitals d'Espanya en els quals col·labora a través dels seus programes de suport integral, emocional, psicològic i material, i les seues intervencions en hospitals.

Compartir

Galeria d'imatges