El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

L'Hospital Clínic de València organitza una campanya de prevenció del risc cardiovascular entre la població

18/12/2023

L'Hospital Clínic de València organitza una campanya de prevenció del risc cardiovascular entre la p

·    S'han realitzat proves diagnòstiques a pacients per a comprovar si són candidats a patir un accident cardiovascular, com l'infart o el ictus
·    Està prevista una altra jornada per al mes de gener


València (18.12.23). L'Hospital Clínic Universitari de València, en col·laboració amb la companyia Daiichi Sankyo, ha organitzat este matí una campanya de prevenció cardiovascular dirigida a pacients de totes les edats.

 

L'objectiu és conscienciar sobre la importància de conéixer els factors de risc. La campanya ha consistit a realitzar proves diagnòstiques per a detectar pacients susceptibles de tindre accident cardiovascular, com l'infart o el ictus.

 

La malaltia cardiovascular és la primera causa de mort a Espanya i a Europa i, no obstant això, només 1 de cada 5 espanyols coneix estes dades. “La prevenció de la malaltia cardiovascular és, per tant, un dels principals reptes que afronta la cardiologia” tal com ha explicat la doctora Clara Bonanad, especialista en cardiologia de l'Hospital Clínic Universitari de València i investigadora emergent ‘Juan *Rodés’ de l'institut d'investigació de l'hospital, Incliva.

 

Durant tot el matí s'ha disposat un punt de prevenció cardiovascular en la seu de l'institut d'investigació en el qual diversos professionals sanitaris han examinat la salut del cor dels pacients. S'ha realitzat l'anàlisi del colesterol, la presa de la tensió i la realització d'un electrocardiograma. Els resultats, que s'han obtingut de manera immediata, han permés prestar assessorament mèdic personalitzat a cadascun dels pacients.

 

“Esta trobada té com a objectiu fer un cribratge poblacional i gratuït de comorbiditat cardiovascular de manera ràpida. Es tracta de la segona jornada que desenvolupem enguany i està previst la realització d'una altra el mes vinent de gener” ha explicat la doctora Bonanad.

 

L'equip de professionals s'ha encarregat de realitzar les proves i analitzar els resultats en el moment. Es tracta d'un grup multidisciplinari d'investigadors (incloent metges i infermeres) que es dediquen a l'abordatge de tot el camp de la cardiologia geriàtrica, el pacient amb síndrome coronària aguda sense elevació del segment (SCASEST) i aquells amb molt alt risc cardiovascular.

 

Amb esta activitat, es conscienciarà de l'amenaça que suposa a nivell individual la malaltia cardiovascular. A Espanya, quasi 120.000 persones van perdre la vida en 2021 per malalties cardiovasculars, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

 

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Clínic de València organitza una campanya de prevenció del risc cardiovascular entre la població