El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

El Centre de Salut Benimaclet participa en la III Setmana de la Salut : "Salut al nostre barri"

20/12/2023

El Centre de Salut Benimaclet participa en la III Setmana de la Salut :

  • El passat 18 de desembre va tenir lloc una jornada participativa amb motiu de la III Setmana de la
    salut al Centre de Benimaclet.
  • L'objectiu de la trobada ha sigut donar visibilitat als diferents recursos del barri que generen
    salut així com fer una reflexió i intercanviar idees entre pacients, organitzacions i professionals

El passat 18 de desembre va tenir lloc una jornada participativa amb motiu de la III Setmana de la salut al Centre de Benimaclet.

L'objectiu d'aquesta jornada va radicar en donar visibilitat als diferents recursos del barri que generen salut a la comunitat, així com fer una reflexió col·lectiva sobre què entenem per salut i quins factors influeixen en aquesta.


Prèviament a la jornada, es va convidar a diverses associacions del barri com a exemples de recursos generadors de benestar i vincle social entre veïnes i veïns com van ser l' Associació de pallassos de hospital, l'Associació de veïns de Benimaclet, l'ACOEC, Càritas, l'Unió de consumidors, Vincles i el Centre Instructiu Musical.


L'esdeveniment va tenir lloc al pati interior del centre de salut. La jornada es va iniciar amb un xicotet esmorzar saludable i es va dur a terme una ronda de presentacions i preguntes, en què cada associació (amb un estand per aportar material informatiu) va parlar de les activitats que desenvolupen i, en definitiva, com contribueixen a generar salut al barri.


Posteriorment, va tenir lloc una dinàmica consistent en completar la frase "La salut és...", on cada participant (ja siga pertanyent a una associació, professional del centre o veïna/o) podia afegir diferents respostes sobre el que entén per salut.


Aquesta activitat ha constituït un espai de trobada de gran valor tant per a crear vincles, reforçar els existents i fomentar activitats participatives que involucren tant els dispositius sanitaris com els actors del barri. Això no només optimitza la prestació de serveis, sinó que també reforça les xarxes
comunitàries, reconeixent la riquesa inherent a cada veïnat. Entendre la salut com un assumpte col·lectiu implica abraçar la interdependència entre individus i comunitats, promovent l'equitat i la col·laboració com a pilars fonamentals per guanyar salut, amb la mirada posada en els determinants
socials.
 

Compartir

Galeria d'imatges

El Centre de Salut Benimaclet participa en la III Setmana de la Salut :