noticies

El projecte "Control Gest" de residents de Ginecologia de l'Hospital Clínic de València gana el concurs interuniversitari Aula Emprén

26/07/2023

El projecte

  • Control Gest utilitza la intel·ligència artificial per a monitorar les glucèmies i tensió arterial de les gestants d'alt risc

València (26.07.23). Metgesses Residents en formació del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Clínic de València, al costat de professionals especialistes del Servei de Ginecologia del mateix centre, han aconseguit el primer premi del concurs interuniversitari Aula Emprén, UVEmprén, amb el projecte "Control Gest".

 

L'equip va ser seleccionat per a representar a la UV en els premis interuniversitaris on s'estableix una competició entre les 5 universitats públiques de la Comunitat Valenciana.

 

Un total de 10 projectes de diferents punts de la Comunitat van optar als tres premis. Els projectes que van participar van ser 2 projectes de la Universitat d'Alacant, 1 projecte de la Universitat Politècnica de València, 2 projectes de la Universitat Jaume I, 2 projectes de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i 3 projectes de la Universitat de València. Els projectes van ser presentats davant una Comissió d'Avaluació composta per personal docent de les 5 universitats.

 

L'equip del projecte "Control Gest", guanyador del primer premi, està format per Mariola Hernández Martínez, Blanca Carreras Gamón, Arnzazu Carbonell Molina i Alba Verdú Garcí, Metgesses Residents de l'Hospital Clínic Universitari), i Ignasi Burgos Cabezas, estudiant del grau de la UV. L'equip estava tutoritzat el professor Franscico Raga Baixauli, Cap Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Clínic Universitari i la professora Ana Martínez Aspas, especialista en ginecologia i tutora de residents del centre.

 

Els equips formats per estudiants i professors de la UV han presentats idees innovadores trobant-se entre els 20 finalistes d'aquesta 10a edició de Premis Idees Motivem. La idea presentada per l'equip va quedar, a més, segona en l'Àrea de Ciències de la Salut.

 

 

Monitorar les glucèmies i tensió arterial de les gestants d'alt risc

 

El Projecte Constrol Gest es basa en la instauració d'una polsera per a monitorar les glucèmies i tensió arterial de les gestants d'alt risc, amb l'objectiu de millorar el control de les mateixes i, fins i tot, salvar vides.

 

"Els trastorns hipertensius de l'embaràs i la diabetis gestacional són patologies cada vegada més prevalents que repercuteixen en la salut i pronòstic tant matern com fetal. Per això, l'equip proposa la implantació de l'ús sistemàtic de polseres intel·ligents en les gestants amb major risc de patir aquestes patologies per al seu diagnòstic precoç i monitoratge en temps real, amb l'objectiu de reduir la morbimortalidad materna i fetal i amb això disminuir també l'impacte socioeconòmic que comporta" han explicat les autores del projecte.

 

Aquestes polseres intel·ligents monitoren la tensió arterial i els nivells de glucèmia de les pacients seleccionades amb la finalitat de portar un millor control d'aquestes,

fent-ho menys dependent de les pacients i per tant més fiable per als sanitaris, i així ajustar de forma més personalitzada el tractament i el seguiment.

 

"El nostre equip ha sigut guardonat amb el primer premi del concurs interuniversitari de la comunitat valenciana, el passat 14 de juliol. Aquest reconeixement, posa de manifest la labor docent realitzada de manera coordinada entre la Universitat de València i la Conselleria de Sanitat en la formació de futurs professionals" han explicat els tutors i especialistes en ginecologia, Franscico Raga Baixauli i Ana Martínez Aspas.  

Compartir

Galeria d'imatges

El projecte