Tornar

23-12-21. El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Clínic inicia un programa de sessions internacionals sobre endocrinologia ginecològica amb la Universitat de Pisa

  •  Els residents de totes dues institucions realitzen sessions mensuals virtuals on intercanvien experiència i coneixementsValència (23.12.21). El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital Clínic Universitari de València ha iniciat un programa formatiu internacional per als residents en col·laboració amb la Universitat de Pisa.


 Es tracta d'unes sessions clíniques compartides a través d'una plataforma d'internet amb els residents d'aquesta Universitat, un dels centres amb més experiència d'Europa en Endocrinologia Reproductiva, el camp que s'abordarà en el programa. Cada mes la sessió la liderarà un dels dos serveis.


El programa té com a objectiu intercanviar coneixements i formació entre els MIR. Tal com explica el doctor Antonio Cano, cap de Servei "L'experiència és inèdita com a aspecte formatiu, i tenim moltes esperances i il·lusió ja que ens permetrà tindre un coneixement estret de com treballen els nostres col·legues en la Universitat de Pisa"


"Entre els temes del programa es troben l'amenorrea hipotalàmica funcional, primer tema ja tractat amb gran satisfacció per totes dues parts, l'avortament de repetició, la síndrome de la feminització testicular, etc. Cada mes la sessió serà dirigida per un dels dos serveis. L'experiència de la primera sessió ha sigut molt satisfactòria" ha afegit el doctor Cano.

 

Foto de tres residentes de ginecología del hospital clínico