Tornar

10-03-23. La Unitat de Cirurgia Endocrina i de l'Obesitat de l'Hospital Clínic incorpora una torre portàtil per a realitzar endoscòpies intraoperatòries

 

València (10.03.23). La Unitat de Cirurgia Endocrina i de l'Obesitat de l'Hospital Clínic ha incorporat recentment una torre portàtil per a realitzar endoscòpies intraoperatòries.

Inicialment l'equip està indicat en intervencions bariátricas de revisió o complexes i es preveu la pròxima aplicació en patologia esofagogàstrica tant benigna com maligna.

 

L'endoscòpia intraoperatòria es pot utilitzar per a evitar complicacions i millorar aspectes tècnics o oncològics. Està previst que a l'any es puguen utilitzar aquesta tecnologia en unes 50 intervencions.

 

"La utilització de gastroscopis d'un sol ús d'un sol ús (©AMBU) i la grandària i manejabilitat de la torre permeten no sols la realització d'aquesta tècnica dins de quiròfan sinó la seua disponibilitat per a la realització en altres serveis, la qual cosa evita el trasllat i manipulació de material costós o el desplaçament de personal" ha explicat Norberto Cassinello, facultatiu especialista del Servei de cirurgia general i de l'aparell digestiu.

 

"Ha sigut fonamental el treball i col·laboració de la Unitat d'Endoscòpies de l'Hospital Clínic que s'han encarregat de la formació necessària en la implementació d'aquesta tècnica dins d'un Servei de Cirurgia" ha afegit.

 

Equip de professionals en quiròfan realitzant una intervenció al costat de la nova torre adquirida