Tornar

11-06-22. El servei d'urologia de l'Hospital Clínic disposa de les tècniques més avançades de diagnòstic i tractament del càncer de pròstata

Amb motiu del Dia Mundial del Càncer de pròstata que se celebra cada 11 de juny, el servei d'Urologia de l'Hospital Clínic de València s'ha sumat a la commemoració. Per al diagnòstic precoç el Servei treballa amb el sistema de biòpsia per fusió, consistent en un sistema que sincronitza les imatges obtingudes en una ressonància nuclear magnètica, prèviament realitzada, amb les de l'ecògraf amb el qual es realitza la biòpsia. Això permet dirigir la biòpsia a les zones que la ressonància nuclear havia detectat com a sospitoses.


Una altra de les tecnologies amb les quals treballa el servei d'Urologia de l'Hospital Clínic és el sistema de diagnòstic genètic Select MDX que és útil per a, en els casos sospitosos amb biòpsies prèvies negatives, esbrinar la probabilitat que el pacient tinga un càncer prostàtic clínicament significatiu.


Per al tractament, pel que fa al càncer de pròstata localitzat, el Servei té una experiència de més de 15 anys en la cirurgia prostàtica mitjançant laparoscòpia, que actualment es realitza amb un sistema de visió 3D. Aquest sistema permet una major precisió en la dissecció dels teixits. Quant al càncer de pròstata avançat, l'Hospital Clínic de València oferir tractaments amb antiandrògens d'última generació, administrats per via oral i que permeten controlar el tumor mantenint una bona qualitat de vida. D'altra banda, el Servei d'Urologia participa en diversos assajos clínics de nous fàrmacs per al tractament del càncer de pròstata, la qual cosa permet oferir als pacients nous tractaments encara no disponibles en el mercat.