Tornar

13-05-22. L'Hospital Clínic de València realitzarà obres i millores durant el període vacacional amb una inversió de més de 2.145.000 euros

- Les actuacions més importants es duran a terme en paritoris, UCI, magatzem i les instal·lacions que acolliran equips del pla Inveat

- La modernització de la climatització en diversos zones d'atenció primària serà una altra de les actuacions importants


L'Hospital Clínic Universitari de València ha planificat una sèrie d'obres i millores en les seues instal·lacions per una suma de 2.145.662 euros i que duran a terme durant els mesos del període vacacional perquè tinguen la menor repercussió en l'assistència. Entre les més destacades es troben la remodelació de paritoris, la climatització de l'UCI de malalties coronàries i de la zona de magatzem i les obres en les estades que albergaran equips d'alta tecnologia dins del pla Inveat.

Pel que respecta a paritoris, s'actuarà en tota l'àrea. L'obra consistirà principalment en l'adequació de revestiments i elements de fusteria. Així mateix es realitzarà una adequació del sistema de climatització per a acomodar la temperatura diferenciada en els tres paritoris segons el seu ús i càrrega tèrmica a cada moment. Les actuacions en aquesta àrea s'han adjudicat per un import de 133.736,01 i un termini d'execució de dos mesos.

La remodelació de la climatització de la zona d'UCI de coronàries també s'ha planificat per als pròxims mesos. Es renovaran les unitats interiors de tractament d'aire amb la dotació de filtres absoluts, la disposició d'una unitat exterior per a boxs, adequació de les xarxes de distribució, amb els corresponents sistemes de regulació de pressions en cada àrea i la incorporació d'un sistema de monitorat i control dels principals paràmetres.

A més, s'inclouen els treballs associats d'adequació de la resta d'instal·lacions: instal·lació elèctrica, gasos medicinals, entre altres. I també s'inclouen els treballs corresponents quant a obra civil i fusteria, incloent la substitució de finestres, persianes i renovació de revestiments de sòls, sostres i parets. L'import de licitació és de 353.612,32 € i termini de tres mesos.

La substitució de la climatització dels soterranis del pavelló matern, que inclou el magatzem, serà una altra de les actuacions que està pendent de licitació amb una quantitat de 47.916 € i un termini d'execució d'un mes. També se substituiran les refrigeradores del pavelló C, amb un pressupost d'adjudicació de 238.429,86 €.

Obres en les instal·lacions per al pla Inveat

La incorporació d'un equip d'intervencionisme vascular dins del pla Inveat suposa la necessitat de realitzar obres en la instal·lació que l'acollirà. Per a això s'ha planificat una actuació consistent en canvis de distribució i obra civil, renovació de revestiments i actualització d'instal·lacions per a la correcta implantació d'un angiògraf biplà digital. L'obra ascendeix a un pressupost de 262.569 €.

Dins d'aquest pla d'alta tecnologia l'Hospital Clínic realitzarà també aquest estiu les obres que albergaran dos equips TAC. Aquestes actuacions compten amb un pressupost de 284.400 €.

Nova climatització en centres de primària i centre d'especialitats

Alguns dels principals centres de salut del Departament, així com el centre d'especialitats del Grau, renovaran també la seua climatització. El centre d'especialitats, concretament, renovarà els quatre sistemes de climatització. El pressupost per a aquesta actuació ascendeix a 120.000 €

Els centres de salut de Xile, Serreria I, Tavernes Blanques, Almàssera, Benimaclet i Centre de salut de Serreria II, també renovaran i modernitzaran el seu sistema de climatització. El pressupost per a aquesta actuació ascendeix a 705.000€.