Visualització de contingut web

Tornar

28-07-22. L'Hospital Clínic de València comença a realitzar intervencions de reducció de la grandària de pròstata per vapor d'aigua

  •  Es tracta d'una alternativa a tractament farmacològic que té com a objectiu alleujar els símptomes urinaris de la hiperplàsia benigna de pròstata

 

València (28.07.22). El Servei d'Urologia de l'Hospital Clínic Universitari de València ha començat a realitzar intervencions de reducció de la grandària de la pròstata amb vapor d'aigua per a tractar la hiperplàsia benigna. Es tracta del segon Hospital de la Comunitat a incorporar la tècnica després de l'Hospital General de València.

L'objectiu d'aquesta nova tècnica és reduir la grandària de la pròstata en casos d'hiperplàsia benigna. Es realitza en règim ambulatori per mitjà d'una intervenció endoscòpica de pocs minuts que no requereix anestèsia general, a penes produeix sagnat i preserva les funcions erèctil i urinària. En realitzar-se sense ingrés, permet als pacients reprendre l'activitat quotidiana en pocs dies.

Tal com han professionals del Servei d'Urologia de l'Hospital Clínic de València, la tècnica consisteix en el següent: "mitjançant una endoscòpia transuretral, s'injecta vapor d'aigua directament en el teixit prostàtic, la qual cosa provoca una necrosi del teixit i una reducció del volum de l'òrgan"

La hiperplàsia benigna de pròstata és un augment de la glàndula prostàtica. Entre els símptomes més característics es troben la dificultat per a iniciar la micció, la urgència o imperiositat per al buidatge, o la sensació de buidatge incompleta, totes elles amb un efecte directe sobre la qualitat de vida del pacient. S'estima que més del 80% d'homes majors de 60 anys tenen hiperplàsia benigna de pròstata. Entre els tractaments disponibles que ofereix l'Hospital Clínic de València es troben el farmacològic, quirúrgic mitjançant resecció *transuretral, fotovaporització o enucleació làser, cirurgia oberta. Amb l'inici d'ús del vapor d'aigua, s'amplia el ventall de terapèutica que pot ser oferit a pacients amb hiperplàsia benigna.

 

Equipo de urología en el quirófano realizando la intervención quirúrgica