El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

L'Hospital Clínic Universitari de València ha acollit recentment el XV curs de formació en patologia mamària per a residents quirúrgics

03/10/2023

L'Hospital Clínic Universitari de València ha acollit recentment el XV curs de formació en patologia

  • Durant 3 dies han participat alumnes procedents de diferents punts del país els qui s'han format en una experiència immersiva en procediments de la patologia mamària bàsica.

València (03.10.23). L'Hospital Clínic Universitari de València ha acollit recentment el XV curs de formació en patologia mamària per a residents quirúrgics organitzat per l'Associació Espanyola de Cirurgians. L'equip docent estava format per la doctora Elvira Buch (Cap de secció), Vicente López, Marcos Adriánzen i Ernesto Muñoz, tots ells adjunts de l'Hospital Clinic. A més, el curs ha tingut una activa participació d'altres serveis com són medicina nuclear, dirigida pels doctors John Orozco Cortés i Jorge Sabater Sancho. Ha participat també el Servei d'Anatomia patològica encapçalats pel doctor Octavio Burgués i Llíria Terrádez, així com el servei de Radiodiagnòstic amb el doctor Diego Soriano, Mariela Flores i María Pilar Lombao.

 

Durant 3 dies han participat alumnes procedents de diferents punts del país els qui s'han format en una experiència immersiva en procediments de la patologia mamària bàsica. Entre altres tècniques, s'han realitzat procediments com a cirurgia conservadora amb incisions invisibles, incloent-hi incisions úniques en la cirurgia de la mama i l'axil·la. També s'han emprat mètodes oncoplàstiques i mastectomies preservadores amb reconstrucció immediata mitjançant pròtesi en l'espai prepectoral. A més s'han realitzat procediments secundats pel servei de medicina nuclear com és el ROLL (radioguided occult lesion localisation) amb macroagregats d'albúmina i la RSL(radioactive seed localization) amb llavor de 125I, combinat amb la tècnica de gangli sentinella utilitzant tecnologia d'avantguarda en cirurgia radioguiada. Finalment, van poder valorar els estudis realitzats en el diagnòstic del gangli sentinella perioperatori realitzat pel servei d'anatomia patològica.

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Clínic Universitari de València ha acollit recentment el XV curs de formació en patologia mamària per a residents quirúrgics