El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

L'Hospital Clínic licita l'adquisició de 10 estacions de treball per a la lectura de proves radiològiques

23/06/2024

L'Hospital Clínic licita l'adquisició de 10 estacions de treball per a la lectura de proves radiològ

  • Estos nous equips s'incorporen per a assumir l'increment d'activitat que es derivarà amb l'obertura de les noves consultes externes
  • Consten de monitors d'alta resolució i equips informàtics en els quals els professionals realitzen les lectures i informes de les proves radiològiques 

 

L'Hospital Clínic Universitari de València ha licitat l'adquisició de deu estacions de treball per a la lectura i realització d'informes de les proves radiològiques per un import de 100.000 euros.


En concret, una de les estacions és específica per a la lectura de mamografies, tomografia i ecografies o ressonàncies de mama digital i la resta per a diferents proves de raigs x.

 
Estes estacions de treball compten amb un sistema remot que permet als professionals treballar a distància, és a dir, encara que les proves es realitzen en el servici de Radiodiagnòstic de l'Hospital Clínic o de l'Hospital Malva-rosa, els professionals poden fer els diagnòstics i emetre els informes des d'on estiguen situades estes estacions de treball, encara que es troben en un pavelló diferent. 
Els equips de treball consten de pantalles d'alta definició que incorporen els últims avanços en imatge digital, així com d'ordinadors per a donar suport a les dades.


Activitat en proves radiològiques 
El Departament de Salut Clínic-Malva-rosa ha realitzat en els últims anys una mitjana d'al voltant de 205.000 proves radiològiques convencionals, més de 1.000 contrastades, més de 15.000 estudis de mama, prop de 39.000 *tacs i al voltant de 25.000 ressonàncies, entre altres.
El mes d'abril es van incorporar a l'Hospital Clínic dos sales de radiologia digital i una altra a l'Hospital Malva-rosa. Estos equips estan atenent més de 300 pacients diaris. Una de les principals novetats d'estes sales és la incorporació de la intel·ligència artificial. A través d'algorismes, els equips de radiologia són capaces de recomanar els paràmetres òptims en funció de gruix del cos de pacient, personalitzant així les dosis de radiació segons les característiques físiques. 


Noves consultes externes
Estes 10 estacions de treball que s'incorporaran a l'hospital permetran atendre l'augment d'activitat assistencial que es derivarà de l'obertura del nou edifici de consultes externes (antiga Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola) que ja es troba una fase avançada de construcció. 


Este edifici permetrà incrementar les instal·lacions de l'Hospital en quasi 16 mil metres quadrats. Es conforma d'una planta baixa, un soterrani, un semisoterranis i quatre plantes. Constarà de 130 consultes, 47 sales de tècniques i 84 llocs d'hospital de dia. Les consultes externes s'han projectat perquè totes disposen de llum natural i espais amplis i confortables per a pacients i familiars.

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Clínic licita l'adquisició de 10 estacions de treball per a la lectura de proves radiològiques