Actualitat
L'Hospital Clínic de València s'integra en l'Organització Europea d'Instituts de Càncer
18/06/2024
- La candidatura s'ha presentat a Hèlsinki i és l'únic hospital públic de la Comunitat Valenciana que passa a formar part de l'organització
- L'OECI és una organització no governamental fundada en 1979 i compta amb 120 membres, entre els quals es troben alguns dels centres integrals de càncer europeus més destacats
L'Hospital Clínic Universitari de València ha passat a formar part de l'Organització d'Instituts Europeus del Càncer (OEIC) després de presentar la seua candidatura recentment en l'assemblea anual de la institució, celebrada a Hèlsinki, i després de ser admés pel jurat de la institució.
La candidatura va ser presentada per Álvaro Bonet, director gerent de l'Hospital Clínic Universitari de València, en el marc dels Oncology Days, un fòrum anual en el qual esta organització presenta la seua estratègia i prioritats.
L'admissió de l'Hospital Clínic com a membre de OECI constituïx un pas necessari per a la seua futura acreditació davant este organisme com a centre de càncer integral. Així doncs, a partir d'ara, l'Hospital Clínic de València inicia un programa d'acreditació que requerirà complir una exhaustiva auditoria en un procés que durarà entre nou i dotze mesos.
Tal com ha explicat el gerent de l'Hospital Clínic de València, “ser membre d'esta organització és un pas avant en el nostre objectiu de col·locar al centre entre les institucions al capdavant en atenció integral del càncer, tant a Espanya com a Europa”.
“Iniciem ara el segon pas que és l'acreditació com a centre integral d'atenció oncològica, una acreditació que actualment només posseïx un hospital públic en tot el país, el Vall d’Hebron, i que requerirà d'un gran esforç per a demostrar que estem a l'avantguarda en atenció, investigació i tractaments innovadors” ha afegit Bonet.
Esta acreditació, amb una vigència de cinc anys, és l'única acreditació institucional a nivell europeu que abasta tant l'atenció oncològica, com la investigació en un sol procés i suposa obtindre beneficis per a l'entitat que el sol·licita i també per als pacients. S'estima que el 24% dels temes que seran auditats corresponen a activitats d'investigació clínica i translacional que gestiona l'Institut d'investigació sanitària de l'Hospital Clínic, INCLIVA.
El director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària INCLIVA, Andrés Cervantes, ha subratllat “la importància de l'acreditació com una oportunitat de millora, atés que suposa l'adopció d'un model gerencial que posa als pacients en el centre de tots els processos, des de la prevenció al diagnòstic primerenc, el diagnòstic i els tractaments estandarditzats o experimentals, així com la cura i qualitat de vida dels supervivents”.
L'Organització Europea d'Instituts de Càncer té com a objectiu el desenvolupament de tractaments personalitzats i multidisciplinaris per a la reducció de la mortalitat del càncer. Esta institució compartix un dels objectius del Pla Europeu de Lluita contra el Càncer com és crear una xarxa de centres oncològics integrals.