El teu Departament - solo movil

Carrusel Portada Clinic

Actualitat

L'Hospital Clínic de València organitza una trobada entre pacients amb esclerosi múltiple i professionals per a millorar la seua atenció

19/09/2023

L'Hospital Clínic de València organitza una trobada entre pacients amb esclerosi múltiple i professi

 • L'Hospital Clínic tracta a l'any a més de 600 pacients amb aquesta patologia

València (19.09.23). El Servei de Neurologia de l'Hospital Clínic Universitari de València ha organitzat hui la jornada "Esclerosi múltiple per a pacients i familiars. Conversem 2.0". L'acte, que s'ha celebrat en la sala d'actes de l'Institut d'Investigació de l'Hospital Clínic (INCLIVA), ha comptat amb nombrosos participants fins a completar l'aforament.

Durant la trobada s'han abordat temes d'interés per als pacients com el diagnòstic, cerca d'informació en fonts fiables, dieta i esport i fertilitat, embaràs i lactància.

L'Esclerosi Múltiple és una malaltia crònica inflamatòria i neurodegenerativa del sistema nerviós central. És la principal causa de discapacitat neurològica no traumàtica de l'adult jove. Afecta a més de 50.000 persones a Espanya i la seua prevalença i incidència està augmentant en els últims anys.

Es caracteritza per la presència de brots de disfunció neurològica (alteració de la visió, de la força, de la sensibilitat, de l'equilibri…) així com per progressió i acúmul de discapacitat. Així mateix pot presentar els anomenats símptomes invisibles com a dolor, rigidesa, fallades de memòria etc.

Tal com ha explicat el doctor Francisco Gascón, Neuròleg de l'Hospital Clínic de València, "sol diagnosticar-se en la joventut i afecta amb major freqüència a dones. En l'actualitat disposem de múltiples tractaments modificadors de la malaltia que disminueixen el risc de brot i d'acúmul de discapacitat". A més -ha afegit- "existeixen múltiples investigacions de nous fàrmacs, sent esperable que en els pròxims anys puguem incorporar encara més alternatives terapèutiques per al control de la malaltia".


En la Unitat de Neuroimmunologia i esclerosi múltiple de l'Hospital Clínic Universitari de València s'atén més de 600 pacients amb aquesta patologia cada any, procedents de l'àrea del departament de salut, així com d'altres àrees. L'actual unitat compta amb cinc consultes específiques setmanals i amb tots els tractaments disponibles en el moment actual. Participa també en investigació i assajos clínics a través de l'institut d'investigació.

Compartir

Galeria d'imatges