Cirurgia endocrina i bariàtrica

La Unitat de Cirurgia Endocrina i de l'Obesitat, amb més de 30 anys d'experiència, és l'encarregada del maneig de la patologia quirúrgica dels sistemes endocrins i metabòlic. En l'actualitat està formada per 4 cirurgians, amb àmplia experiència en tots dos camps (incloent acreditacions nacionals i internacionals) i una forta implicació docent tant pregrau com per a especialista (organització de cursos). La unitat està representada en les principals societats científiques i té excel·lents relacions amb unitats similars tant al nostre país com a l'estranger.


Per al maneig de la patologia del sistema endocrí (tiroide, paratiroide i suprarenals) disposa de la més avançada tecnologia, incloent neuromonitorización, verd d'indocianina i laparoscòpia avançada (robòtica/retroperitoneoscopia). La majoria dels pacients de cirurgia endocrina es beneficien de programes tipus cirurgia sense ingrés i de la presa de decisions en el context de comités multidisciplinaris.
La cirurgia bariátrica i metabòlica desenvolupada en la nostra unitat, tant procediments primaris com revisionales, complix amb els estàndards de qualitat reconeguts gràcies a la participació de diferents especialistes (endocrinologia, nutrició) i a la possibilitat que oferix l'abordatge robòtic per a estos pacients.