coloproctologia

La Unitat de Coloproctologia de l'Hospital Clínic deValencia, integrada en el Servici de Cirurgia General, va ser creada fa trenta anys sota l'impuls del llavors cap de servici, doctor Salvador Lledó. Des dels seus inicis va assumir integralment el concepte de multidisciplinarietat en el maneig de les patologies de l'àrea colorectal.Al llarg de la seua dilatada trajectòria ha anat incorporant seqüencialment i de manera crítica els avanços propis de cada moment en el camp de la Coloproctologia, i manté un esforç continu de formació i difusió de les novetats quirúrgiques en les malalties colorectals i proctológicas.
En l'actualitat conserva eixe mateix esperit de dedicació especialitzada, amb participació sostinguda en el desenvolupament setmanal de sessions multidisciplinàries dedicades al càncer colorectal, a la malaltia inflamatòria intestinal i a la patologia del sòl pelvià. Desenvolupa la seua activitat clínica en dos hospitals de l'àrea urbana de València (Clínic i Malva-rosa) amb huit consultes especialitzades, tres d'estomateràpia i una de prehabilitació quirúrgica, disposant a més d'una consulta setmanal d'ecografia endorrectal i endoanal. La Unitat disposa decinco a set sessions quirúrgiques setmanals, que inclouen també l'activitat laparoscòpica i robòtica.
La Unitat està composta per set membres amb dedicació exclusiva a la patologia colorectal, dels quals cinc són a més professors del Departament de Cirurgia de la Universitat de València (tres d'ells en possessió del títol Board Europeu de Coloproctologia).Té un elevat compromís amb l'activitat docent de grau i de postgrau, amb la formació de metges residents de Cirurgia i d'especialitats afins a la Coloproctologia, així com amb la formació contínua de metges especialistes en l'àmbit colorectal, desenvolupant anualment diversos cursos i sessions especialitzades de caràcter nacional i internacional. Participa de forma regular en estudis d'investigació multicèntrics, també en l'àmbit nacional i internacional, i ha sigut reconeguda per l'Associació Espanyola de Coloproctologia com a unitat acreditada de caràcter avançat.