què tractem

El Servici de Cardiologia diagnostica i tracta les malalties del cor i del sistema cardiovascular. Entre les més freqüents estan la cardiopatia isquèmica, la insuficiència cardíaca, les valvulopaties i les arrítmies.


La cardiopatia isquèmica o malaltia coronària és una de les principals causes de mort a tot el món. Els factors de risc inclouen el tabaquisme, la hipertensió, la dislipèmia, la diabetis, l'obesitat i el sedentarisme, per això és clau adoptar uns bons hàbits com una alimentació cardiosaludable i el practicar exercici de manera regular.


La insuficiència cardíaca és una patologia en la qual el cor no pot bombar suficient sang com per a satisfer les necessitats del cos, amb una prevalença que augmenta amb l'envelliment de la població, afectant més d'1 milió de persones a Espanya. És una de les principals causes d'hospitalització, amb un impacte significatiu en la qualitat de vida dels pacients.
Les arrítmies inclouen una varietat de trastorns del ritme del cor, a destacar la fibril·lació auricular, per la seua alta freqüència i pel risc d'esdeveniments tromboembòlics associats a esta.


En el servici de Cardiologia de l'Hospital Clínic estem compromesos amb la promoció i la prevenció de la salut cardiovascular dels nostres pacients, per la qual cosa organitzem xarrades i tallers educatius per a pacients i personal sanitari.