noticies

L'Hospital Clínic de València incorpora un nou equipament que millorarà la climatització i permetrà un estalvi de diòxid de carboni

02/04/2024

L'Hospital Clínic de València incorpora un nou equipament que millorarà la climatització i permetrà

 

  • S'han instal·lat en els terrats dels pavellons A i C amb un ampli dispositiu coordinat pel servici d'Enginyeria
  • Ha comptat amb una inversió de 533.634 €
     

 

L'Hospital Clínic Universitari de València ha incorporat recentment dos noves refrigeradores industrials que permetran millorar la climatització dels principals pavellons del centre. Els equips han comptat amb una inversió de 533.634,31€.

 

Els nous equips substituïxen a dos equips anteriors ja obsolets i permetran millores quant a estalvi energètic i en quantitat de diòxid de carboni que es desprén. Tots dos equipaments suposaran un estalvi de consum d'energia aproximat de 57.494 kWh (la màquina instal·lada en el pavelló A) i de 144.372 kWh (la del pavelló C) a l'any, la qual cosa suposarà un estalvi econòmic de més de 40.000 euros cada exercici.

 

La climatització de l'Hospital Clínic Universitari de València està dissenyada per a funcionar amb climatitzadors que utilitzen aigua calenta o freda com a energia. Existixen dos centres de producció que proveïxen mitjançant refrigeradores als pavellons A i D, d'una banda, i als pavellons B, C i F per un altre.

 

Les refrigeradores actuals que s'han incorporat recentment compten amb un disseny i avanços tecnològics que aporten més fiabilitat en el funcionament i una major eficiència des del punt de vista energètic, permetent reduir la petjada de carboni. Una altra de les millores que suposen és que compten amb la possibilitat de programar, per a unes certes hores del dia, un mode silenciós que evita el soroll generat pels equips. 

Compartir

Galeria d'imatges