noticies

L'Hospital Clínic de València rep l'equip Gamma Knife Esprit

10/03/2023

L'Hospital Clínic de València rep l'equip Gamma Knife Esprit

  • Es la tercera màquina d'aquestes característiques que s'instal·la a Espanya i la primera en la Comunitat Valenciana
  • A nivell mundial tan sols 350 centres disposen d'aquesta avançada tecnologia
  • Està indicada en tractament de patologia cerebral com poden ser tumors cerebrals, malformacions arterio-venoses o el tremolor del párkinson

València (10.03.23). L'Hospital Clínic Universitari de València ha rebut aquest matí l'equip Gamma Knife Esprit i s'inicia així la seua instal·lació en el Servei de Radioteràpia. Prèviament s'ha realitzat una obra complexa per a albergar l'equip que ha comptat amb una inversió de 576.764,77. L'equip, per part seua, ha comptat amb una inversió de 3 milions d'euros, fruit del conveni amb la Fundació Amancio Ortega.


Es tracta d'un equip amb un pes de 30 tones i per a la seua descàrrega i incorporació al centre ha sigut necessari l'ús d'una grua de gran capacitat ja que l'equip ha accedit a través d'una obertura en la coberta del Servei de Radioteràpia

La Unitat de Gamma Knife Esprit està indicada en el tractament de patologia cerebral com poden ser tumors cerebrals (benignes i malignes, metàstasis cerebrals, meningiomas, neurinomes de l'acústic), malformacions arterio-venoses, trastorns funcionals (neuràlgia del trigemino) o alteracions del moviment (tremolor Párkinson). L'adquisició d'aquest equipament suposarà que entorn de 500 pacients a l'any de tota la Comunitat Valenciana puguen ser tractats amb aquesta tecnologia.


"Es tracta de la tecnologia més avançada del mercat per a la realització de Radiocirugía. L'equip destaca per la seua elevada precisió mecànica i radiològica i està dissenyada per a una major protecció i confort per als pacients" ha explicat Eduardo Ferrer, cap del Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Clínic de València. Aquestes tècniques les realitza un equip multidisciplinari format per especialistes d'Oncologia Radioteràpica, especialistes en Neurocirurgia i en Radiofísica.


És la tercera màquina d'aquestes característiques que s'instal·la a Espanya i la primera en la Comunitat Valenciana. A nivell mundial tan sols 350 centres disposen d'aquesta avançada tecnologia. A més, l'equip instal·lat (Gamma Knife Esprit) és l'últim model desenvolupat per la companyia Elekta i és el primer que s'instal·la a la Unió Europea. Aquest model d'equip introdueix una millora tecnològica que permet reducció dels temps de càlcul i tractament.


Conveni amb la Fundació Amancio Ortega

La instal·lació de la Gamma Knife és l'última de les incorporacions tecnològiques que, després de la donació de la Fundació d'Amancio Ortega, es realitza en el Servei d'Oncologia Radioteràpica de l'Hospital Clínic Universitari, amb el que aquest Servei se situa en l'avantguarda dels tractaments oncològics i de precisió en la Comunitat Valenciana.

 

Equipe gamma knife a la seua arribada a l'hospital Equipe gamma knife a la seua arribada a l'hospital

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital Clínic de València rep l'equip Gamma Knife Esprit