Tornar

17-11-2021. La Unitat d'EPOC de l'Hospital Clínic atén més de 2.000 pacients a l'any

  •  El Servei de Pneumologia se suma al dia mundial de l'EPOC ressaltant la importància d'avançar-se al diagnòstic
  •  Remarquen que en situació de pandèmia, més que mai, és important que els pacients amb EPOC mantinguen la seua medicació habitual
València (17.11.21). El Servei de Pneumologia de l'Hospital Clínic de València s'ha sumat al dia Mundial de l'EPOC (malaltia pulmonar obstructiva crònica) que té com a objectiu conscienciar a la població de la importància de conéixer i cuidar la salut respiratòria. La Unitat EPOC a l'Hospital Clínic atén més de 2.000 pacients cada any.


Tal com ha explicat la pneumòloga Cruz González, responsable de la Unitat d'EPOC de l'Hospital Clínic de València "hui, en situació de pandèmia, més que mai és important que els pacients amb EPOC mantinguen la seua medicació habitual. Aquelles persones amb factors de risc per a EPOC —tabaquisme, exposició laboral a gasos i pólvores, antecedents de malalties respiratòries en la infància— que tinguen símptomes respiratoris (tos, expectoració i falta d'aire) els animem a consultar al seu metge per a estudiar la seua funció pulmonar en els centres on es disposa dels protocols que donen seguretat i qualitat a la espirometria".


"L'EPOC és la tercera causa de mort a nivell mundial, una de cada deu persones adultes en el món la pateix. Al nostre país és la quarta causa de mortalitat, després de les malalties cardiovasculars, cerebrovasculars i càncer. És una patologia pulmonar que es caracteritza per l'obstrucció de la via aèria que fa que no arribe correctament el flux d'aire als pulmons. Encara que les causes poden ser vàries, el tabaquisme continua sent la principal causa", tal com ha explicat Cruz González."Estem parlant d'una malaltia amb un alt percentatge de infradiagnòstic, és a dir, que hi ha gent que la pateix i no sap què és el que té. En molts casos desconeixen que és altament *prevenible, pot tractar-se, evitant així arribar a etapes avançades", ha afegit la doctora González.


Unitats acreditades per la SEPAR


La Unitat d'EPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica) del Servei de Pneumologia de l'Hospital Clínic de València ha rebut l'acreditació com a Unitat Multidisciplinària d'Alta Complexitat per part de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR).


També la Unitat de tabaquisme de l'Hospital Clínic, molt relacionada amb el tractament d'aquests pacients, acaba de rebre recentment l'acreditació de la SEPAR com a Unitat Especialitzada amb categoria d'Excel·lent.


Es tracta d'acreditacions que concedeix la Societat als centres dotats amb suficients recursos materials i humans que els capaciten per a realitzar qualsevol tipus d'activitat assistencial, docent o d'investigació relacionada amb la prevenció, diagnòstic i el tractament d'aquestes patologies.