Tornar

7-09-21. L'Hospital Clínic de València incorpora una Unitat d'hospitalització domiciliària en Pediatria

  •  La nova Unitat d'Atenció Integral i Hospitalització Domiciliària Pediàtrica atendrà xiquets/as i adolescents amb patologies agudes, crònic-complexes, oncològiques i amb necessitat de cures pal·liatives
  •  És una alternativa a l'hospitalització tradicional en la qual es presta assistència de rang hospitalari en els propis domicilisValència (7.09.21). L'Hospital Clínic Universitari de València ha incorporat una línia d'hospitalització domiciliària en el Servei de Pediatria.


De moment la Unitat compta amb un pediatre i dues infermeres amb la previsió d'incrementar els recursos.


Amb aquesta nova incorporació a la cartera de serveis, el Servei de Pediatria de l'Hospital Clínic compta amb tots els recursos disponibles com són l'atenció a les urgències, hospitalització d'escolars, àrea d'onco-hematologia, UCI pediàtrica i neonatal, hospital de dia i ara, hospitalització domiciliària.


Es tracta d'un recurs assistencial que es troba entre l'hospitalització convencional i l'atenció ambulatòria. La unitat presta assistència de rang hospitalari als pacients pediàtrics que, encara que no requereixen de tota la infraestructura pròpia de l'hospital, sí d'un seguiment per una atenció especialitzada. Els i les xiquetes són ateses i controlades per l'equip de professionals en els seus propis domicilis, amb els beneficis que això comporta en l'edat infantil.


La nova línia d'hospitalització domiciliària ofereix atenció a xiquets i xiquetes i adolescents amb patologies agudes, crònic-complexes, oncològiques i amb necessitat de cures pal·liatives.


Entre les actuacions generals, l'equip de professionals realitza un seguiment mèdic i de cures d'infermeria, control de constants, administració de tractaments, proves complementàries, interconsultes amb altres especialitats hospitalàries etc. D'aquesta manera, es garanteix als pacients i les seues famílies una atenció integral, integrada i interdisciplinària.


Tal com ha explicat Cecilia Martínez-Costa, Cap de Servei de Pediatria de l'Hospital Clínic de València "Es tracta d'una nova Unitat que incorporem al Servei i que permetrà prestar l'atenció i cures hospitalàries als xiquets i xiquetes en els seus propis domicilis envoltats del seu entorn amb tots els beneficis que això comporta".


Tal com ha explicat "l'ingrés en un hospital sempre suposa canvis que poden ser més acusats quan es tracta de xiquets i xiquetes, per això, tindre la possibilitat que siguen els professionals els que es traslladen i els atenguen en els seus propis domicilis contribuirà a la seua qualitat de vida i la dels seus cuidadors".

 

Equipo de profesionales de la nueva Unidad de Hospitalización Domiciliaria en pediatría