Tornar

27-08-21. Es jubila Josep Redón, cap de Servei de Medicina Interna de l'Hospital Clínic

• És un investigador reconegut a nivell mundial en el camp de la hipertensió


València (27.08.21). El doctor Josep Redón Mas, cap de Servei de Medicina Interna de l'Hospital Clínic de València, Catedràtic de la Universitat de València i ex director Científic de l'Institut d'Investigació de l'Hospital Clínic, INCLIVA, cessa la seua activitat assistencial a l'Hospital Clínic amb motiu de la seua jubilació.


Josep Redón es va llicenciar en Medicina per la Universitat de València en 1974, especialitzant-se en Medicina Interna en la Fundació Jiménez Díaz de Madrid i a l'Hospital Universitari La Fe de València. Després de la seua especialització en La Fe, arriba a obtindre la prefectura del servei de Medicina Interna a l'Hospital de Sagunt, però en 1991 es va traslladar als Estats Units per a centrar-se en les seues investigacions sobre la hipertensió arterial, primer en la Northwestern University de Chicago i després en la Loyola University d'Illinois.


En 1995 es va incorporar com a Cap del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Clínic de València i professor titular de la Facultat de Medicina de la Universitat. Nou anys després va obtindre la càtedra en aquesta Universitat.

Durant la pandèmia, ha dirigit a l'Hospital Clínic el Servei que més pacients amb covid ha atés, arribant en alguns moments a comptar amb més de 153 pacients ingressats a càrrec del seu Servei.

És membre de la Societat Europea d'Hipertensió des de la seua fundació i pertany al seu consell d'administració des del 2005. Va ser President d'aquesta Associació fins a juny de 2013. Així mateix, de 2000 a 2004, va presidir la Societat Espanyola d'Hipertensió.


Compta amb 560 publicacions en revistes Indexades, un total de 52.407 cites i un factor d'impacte acumulat superior a 1.100. És autor de més de deu llibres. L'any 2013 va ser investit doctor ‘honoris causa' per la Universitat Carol Davila de Medicina de Bucarest.


Investigador en hipertensió reconegut mundialment

Va ser director científic de l'Institut d'Investigació Sanitària de l'Hospital Clínic, INCLIVA, de juny de 2010 a maig de 2017. Va ser en aquest període quan el centre va obtindre l'acreditació com a Institut d'Investigació Sanitària en 2011 i el seu posterior re acreditació en 2016.


En l'últim rànquing publicat dels investigadors més influents en el món segons la Universitat de Standford, el Doctor Redón es troba en el número cinc dels investigadors més influents de la Universitat de València.


Josep Redón ha destacat en el camp de la investigació de la hipertensió a nivell nacional i internacional, una activitat que continuarà exercint després de la seua jubilació. És l'Investigador Principal del Grup d'Estudi de Risc Cardiometabòlic i Renal de l'Institut d'Investigació de l'Hospital Clínic.


La seua activitat investigadora s'ha realitzat en paral·lel a la seua activitat clínica posant en pràctica una investigació traslacional en el camp de la Hipertensió Arterial i Risc Cardiovascular.


Investigador principal i participant en més de 40 projectes competitius nacionals i internacionals. Ha cursat un Fellowship in Hypertension en el Departament de Nefrologia i Hipertensió de la Northwestern University (Prof. D Batlle) a Chicago i compta amb estades en el Departament d'Epidemiologia i Medicina Preventiva de la Loyola University.


És membre del consell editorial de diverses revistes internacionals en el camp de la hipertensió, com "Hypertension", "Journal of Hypertension" o "*Blood Pressure *Monitoring".


Està molt involucrat amb les principals Societats Científiques d'Hipertensió nacionals i internacionals. Ha sigut President de la Societat Espanyola d'Hipertensió, President i Officer at Large de la European Society of Hipertensió i Fellow del Council for High Blood Pressure, American Heart Association. Membre d'Honor de les Societats d'Hipertensió de Portugal, Bulgària, Romania, Espanya i de la Societat Llatí-Americana (LASH). Entre altres mèrits, destaca la seua participació com a avaluador de l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva (ANECA) de la Secretaria d'Estat d'Universitats.