Tornar

4-01-21. L'Hospital Clínic posa en funcionament el projecte d'humanització "Els meus primers dies"

   • Completa el buit d'objectes i records dels primers dies de xiquets i xiquetes que naixen en el centre i se'n van en acolliment i/o adopció
    • Personal de la Unitat Neonatal recopila una sèrie de records que s'entregaran en una caixa a les famílies quan se li dona l'alta
     
València (1.01.21). La Unitat de nounats del Servei de pediatria de l'Hospital Clínic Universitari de València ha iniciat el projecte d'humanització "Els meus primers dies".

 

El projecte sorgeix de la necessitat de completar el buit d'objectes i records dels primers dies de vida dels xiquets i xiquetes que naixen en el centre i que se'n van amb una família d'acolliment i/o adopció.

 

Per a això, el personal de la Unitat Neonatal recopila una sèrie de records que s'entregaran en una caixa a les famílies quan al bebé se li dona l'alta.

 

Aquesta caixa consta de la pinça del cordó umbilical, la gorreta amb el qual el bebé puja a la sala des del paritori, un xicotet polp teixit manualment per voluntàries, el xupló, una targeta amb la petjada plantar del bebé, i un pendrive amb fotos realitzades per les professionals dels primers dies (el moment en què arriba a la unitat, el primer biberó, el primer bany, relaxat en el bressol o al braç d'alguna de les infermeres, etc.).

 

Tal com ha explicat Pilar Bernabeu, infermera del Centre Neonatal i una de les impulsores del projecte: "Dins del pla d'Humanització de la Unitat vam veure fonamental que aquests xiquets i xiquetes tingueren una sèrie de records dels seus primers dies com tenen totes les famílies".

 

"Els bebés que naixen a terme només passen a l'hospital uns dies i en arribar a les seues cases  començaran a generar records amb la seua família d'acolliment. Però els bebés prematurs arriben a passar mesos en el Centre Neonatal, amb la qual cosa és fonamental documentar aquests moments per tractar-se d'una situació més especial. En tots dos casos considerem necessari tindre records d'aqueixos primers dies de vida" afigen les professionals de neonatologia.

 

"En aquests casos els bebés es van amb les seues respectives famílies d'acolliment i/o adopció quan ja han passat una sèrie de mesos, i la nostra funció, tant en aquest cas com quan estan només uns dies, és guardar aquests records i proporcionar-los a les seues famílies quan es van d'alta a les seues llars. Després, cada família té la llibertat d'usar-ho o no" han explicat.