Tornar

14-01-20. El Clínic va tornar a tancar 2019 amb excel·lents xifres en donació d'òrgans

València, 14-01-20. L'Hospital Clínic de València ha tornat a registrar bones dades en referència a l'activitat 'trasplantadora'. En 2019 es van aconseguir en el Departament 29 donants multiorgànics, i es va conviertir en l'hospital de tota la Comunitat Valenciana amb major nombre de donacions en asistòlia controlada (un total de 13) juntament amb l'Hospital General de Castelló.


Per part seua, l'activitat fora de l'hospital amb l'equip ECMO mòbil per a donació en asistòlia controlada en centres de la Comunitat que no disposen de la infraestructura necessària ha experimentat un creixement del 200%. S'han realitzat 20 donacions en aasistòlia controlada amb ECMO mòbil (11 realitzades pel Clínic i 9 per la Fe) el que ha possibilitat el trasplantament de 40 renyons, 20 fetges i 5 pulmons.

La taxa de negatives familiars de l'Hospital Clínic és del 3,4%, lluny de la taxa de la comunitat que se situa en un 10%.


L'activitat segueix amb el seu ritme frenètic, i en els primers 10 dies de l'any 2020, l'Hospital Clínic ha tingut un donant multiorgànic i ha realitzat 4 serveis d'ECMO mòbil a l'Hospital General de València (2), Hospital de Sagunt (1) i Hospital d'Elx, sent dues d'elles simultànies en el mateix dia.