Tornar

11-01-20 El Clínic participa junt a altres 7 hospitals d'Europa en un estudi per a reduir el plàstic en l'assistència sanitària

 

  • L'estudi "Cap a una atenció sanitària sense plàstics a Europa" té una duració d'un any

  • Entre les actuacions es troben la identificació dels materials plàstics utilitzats i la revisió dels processos de deixalla

 

València (xx.01.19). L'Hospital Clínic Universitari de València ha sigut elegit per a participar en un estudi europeu en el qual es pretén reduir l'ús del plàstic en hospitals. En el projecte, que serà dut a terme pel Servei de Medicina Preventiva del centre, participaran altres set hospitals més de Dinamarca, Islàndia, Suècia i Regne Unit.
 
L'estudi "Cap a una atenció sanitària sense plàstics a Europa", pretén conéixer i millorar les pautes dels centres amb l'objectiu de reduir el mal ambiental i en la salut que provoca l'ús de plàstics.

El projecte tindrà una duració de 12 mesos i inclourà unes extenses auditories per a conéixer com es gestionen els residus plàstics en aquests centres. Aquestes auditories permetran conéixer el volum total del plàstic que es rebutja.
 
Entre les accions que es duran a terme durant els 12 mesos es troben l'estudi de les categories i quantitats de plàstics (no mèdics i mèdics) que el centre utilitza i es rebutja en les seues instal·lacions. A més a més es mesuraran les categories i volums de plàstic utilitzats i desaprofitaments generats, i es planejaran accions de reemplaçament, reutilització, reciclatge i opcions alternatives d'eliminació.

Amb aquests resultats s'iniciaran accions de formació dels professionals sobre la salut i impacte ambiental del seu ús de plàstic i així com maneres de reduir-ho.