Visualització de contingut web

Tornar

14-10-21. La Unitat d'EPOC de l'Hospital Clínic rep l'acreditació d'Unitat Multidisciplinària d'Alta complexitat de la SEPAR

 València (14.10.21). La Unitat d'EPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica) del Servei de Pneumologia de l'Hospital Clínic de València ha rebut l'acreditació com a Unitat Multidisciplinària d'Alta Complexitat per part de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR).

Es tracta d'una acreditació que concedeix la Societat als centres dotats amb suficients recursos materials i humans que els capaciten per a realitzar qualsevol tipus d'activitat assistencial, docent o d'investigació relacionada amb la prevenció, diagnòstic i el tractament de l'EPOC.

Per a això, la SEPAR valora una sèrie d'indicadors per a determinar la qualitat assistencial prestada.

Tal com ha explicat Cruz González, pneumòloga i responsable de la Unitat d'EPOC de l'Hospital Clínic de València "és un honor comptar amb aquesta mena d'acreditació perquè suposa un reconeixement a tot el treball multidisciplinari que realitzem en el Servei i ens anima a continuar treballant per a aconseguir prestar cada dia una atenció a l'EPOC de més qualitat".


La malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC) és una patologia pulmonar que es caracteritza per l'obstrucció de la via aèria que fa que no arribe correctament el flux d'aire als pulmons. Encara que les causes poden ser vàries, el tabaquisme continua sent la principal causa. Tal com ha explicat Cruz González, aquesta unitat a l'Hospital Clínic atén més de 2.000 pacients a l'any.

 

Equipo de profesionales en el laboratorio de Neumología